KOVRČE – MINIVAL

Blog

Kovrče u kosi kad zasja sunce( ako Bog da što prije, dosta nam je kiše :)) imaju moć…kao cvrkut ptica u proljeće!Kovrče ta lepršava tekstura kose koja odiše prirodnošću, radošću, volumenom, lako se održavaju i formiraju. Neopterećene su formom i kako god padnu, simpatično izgledaju .

Trajne kovrče napravljene u salonu zovemo „minival“. Nažalost većina ljudi ima u sjećanju one davne čvrste trajne, skurene kose. Totalno opečeni takvim iskustvima i pričama mnogi bježe od iskušavanja minivala na kosi.

Riječ nam odaje sve ! MINI-VALOVI… :)

Nije to više kao nekad: staviš minival i izgledaš k’o ovčica… Sve smo doveli do savršenstva i u najmanjim detaljima – možete birati između nekoliko vrsta minivala:

  • SITNI ILI SPIRALNI MINIVAL
  • MINIVAL SREDNJE JAČINE
  • KRUPNI MINIVAL
  • SAMO PRELOMLJENI MINIVAL

Osnovni dio priče, a to je kemikalija koju stavljamo na kosu. Za izradu minivala strogo i vrlo pažljivo odabiremo bio-, što znači da koristimo minimalnu količinu amonijaka, a bio-perm obogaćen vitaminima koji ne trgaju cisitinske veze i čuvaju kutikulu kose.

Dobro je znati da svaka vrsta kose može podnijeti taj tretman, bez obzira na to je li Vaša kosa prirodna, bojana ili su na nju stavljani pramenovi. Kosa će i dalje zadržati svoju elastičnost i vlagu, a Vi ćete imati “new look”, koji se vraća opet u modu i sve je traženiji!

Uz sve prednosti postoji još jedna. Svi mini-valovi danas lagano otpuštaju tj. vraća se kosa u prvobitni položaj( ravno) nije za vječnost zapečena u formu kovrče. Ako je mini-val slabiji kovrče će biti kraće na kosi do tri mjeseca ako je srednje čvrstoće nešto duže pa tako redom….ali sve čvrstoće lagano otpuštaju i s vremenom se stope sa vašom ne prepariranom kosom.

Sigurno se sad pitate: “Ali koji je od tih minivala zapravo najbolji za mene?”

To je najbolje odlučiti uz konzultaciju s frizerom: prilikom razgovora uzet ćemo u obzir dužinu kose, gustoću, model frizure te Vaše želje.

Prikupljene informacije dati će nam ideju koju tehniku rada koristiti te koja vrsta minivala najbolje odgovara upravo Vama.

Nadam se da sad znate više o minivalu ;))

Do skorog slušanja Enisa A.

enisa_avdic_potpis

Novo sa bloga

Pastelne i metalik boje

Prihvatljivo za sve generacije Čini me se da je opasno došlo do zasićenja od prirodnog izgleda kose i umjerenih nijansi. Događa se da prirodan izgled kose u klasičnim osnovnim tonovima, koliko god je tražen - toliko je običan te u isto vrijeme druga polovica modno...

read more

KOLIKO ZNATE O PRANJU KOSE

Šamponiranje kose i nanošenje regeneratora Šamponiranje kose nikako nije nevažna radnja za vašu kosu. Pranje kose možemo usporediti s njegovanjem i pranjem lica. Što ga više njegujete to je rezultat bolji – sjajna i baršunasta koža. Isto vrijedi i za kosu. Odaberite...

read more

14. MEĐUNARODNI FRIZERSKI FESTIVAL

25. i 26. ožujka održan je 14. MEĐUNARODNI FRIZERSKI FESTIVAL U ZAGREBU, najveća manifestacija za frizere u našoj regiji. Fantastično inspirativan, tematski vrlo bogat, izuzetno edukativan. To je manifestacija samo za frizere, u tome je njegova veličina i kvaliteta;...

read more

Hair Consulting

U moru raznoraznih novosmišljenih conzultinga u 21. stoljeću, ovaj za kosu postoji dosta dugo. Hair consulting postoji od 80-ih i prvi put se sreće kod frizera u Velikoj Britaniji. Velika Britanija je meka frizerske struke; u njoj su osim hair consultinga nastale i...

read more

Pletenice

Hit i ovoga ljeta Ima li bolje i zahvalnije frizure ljeti od pletenica?! Onima koji slijede modna zbivanja brojni časopisi i ovo ljeto preporučuju da kosu ukrase pletenicama. Spomenimo njihovu povijest dugu više od 5 000 godina... Prvi zaljubljenici u pletenice bili...

read more

REZERVIRAJ TERMIN ON LINE

Mogućnosti plaćanja

Podržavamo sve vrste plaćanja: kreditne kartice, gotovinske kartice, kod plaćanja gotovinom odobravamo 10% popusta.